פסיקה

תיקון דרך

לקוח שהחליף מצבר לרכב לפני התחלת נסיעה
ותוך כדי החלפת המצבר, כשראשו כפוף לעבר המצבר והמנוע, המכסה מנוע נפל על צווארו, כתוצאה מהתאונה האיש נחבל בצוואר ובשיניים. החוק מגדיר תאונת דרכים, כמאורע שבו נגרם לאדם נזק גוף עקב שימוש ברכב מנועי למטרות תחבורה שימוש ברכב מנועי מוגדר בחוק, כ- נסיעה ברכב, כניסה לתוכו או ירידה ממנו, החנייתו, דחיפתו או גרירתו, טיפול דרך או תיקון דרך ברכב, שנעשה בידי המשתמש בו או בידי אדם אחר שלא במסגרת עבודתו, לרבות הידרדרות או התהפכות של הרכב או התנתקות או נפילה של חלק מהרכב או מטענו תוך כדי נסיעה וכן הינתקות או נפילה כאמור מרכב עומד או חונה, שלא תוך כדי טיפולו של אדם ברכב במסגרת עבודתו ולמעט טעינתו של מטען או פריקתו, כשהרכב עומד. לפיכך, המקרה נכנס להגדרת החוק של תיקון רכב או טיפול דרך ונחשב לתאונת דרכים, המזכה בפיצוי ע"פ חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, ניהלתי משא ומתן בכתב ובע"פ עם חברת הביטוח, במסגרתו הציעה חברת הביטוח לפצותו בסכום של 8500 ₪, סירבנו להצעת חברת הביטוח והגשנו תביעה לבית המשפט השלום בראשון לציון בפני הנשיא יהודה פרגו, לאיש שהינו נכה צהל 100% מעל גיל 50 נשוי ואב ל 3 נקבעו בבית משפט ע"י מומחה אורטופד, שמונה ע"י בית משפט 5% נכות בתחום האורטופדי בנוגע לצוואר. הוא קיבל פיצוי בסך 11,000 ש"ח על כאב וסבל מאחר והוא נכה צה"ל ואין לו הפסדי השתכרות לא נקבע אב נזק של הפסד השתכרות לעבר ולעתיד.
ת.א.2961/03 טוני בלציאנו יום טוב נגד הדר חברה לביטוח ואבנר-בפני כב' הנשיא השופט יהודה פרגו בבית המשפט השלום ראשון לציון. 
פסה"ד המנחה בשאלת הגדרת תיקון כתיקון דרך הינו רע"א 5099/08 חסן נביל נ' הדר חב' לביטוח בע"מ,שם קבע כב' השופט ריבלין שלושה תנאים ברורים ומצטברים על מנת שטיפול או תיקון ייחשבו כתיקון או טיפול דרך,ואלה הם:
1.התיקון טיפול התרחש בדרך לאחר תחילת הנסיעה ולאחר היציאה לדרך.
2.התיקון טיפול נדרש עקב אירוע פתאומי.
3.התיקון/טיפול איננו תקלה מורכבת כזו המצריכה טיפול בידי איש מקצוע